John Wauben

Biografie

John werd geboren in Sittard en groeide op in het Zuid-Limburgse Guttecoven, waar hij sinds zijn 10e levensjaar lid was van fanfare St. Caecilia. Na de Havo volgde hij het conservatorium in Aken en studeerde in 1988 Cum Laude af als Uitvoerend Musicus met als hoofdvak trombone. Aansluitend hierop behaalde hij in 1989 het Konzertexamen ( dat mag alleen worden afgelegd door studenten die Cum Laude afgestudeerd zijn ). Als bijvak studeerde hij piano. Sinds 1988 is hij als docent trombone/grootkoper verbonden aan de muziekschool Heerlen.

Via zijn Havo muziekdocente kwam hij indertijd in contact met Mya Besselink, zangdocente aan het conservatorium Maastricht. Bij haar heeft hij 5 jaar zanglessen gevolgd. Tijdens zijn zangstudie heeft hij als solist o.a. gezongen met het Limburgs Symphonie Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, en de Koninklijke Militaire Kapel. Met het Nederlands Philharmonisch Orkest was hij destijds te horen op Radio 4.

Bij toeval werd de musicus dirigent van een zangkoor en wel de Gemengde Zangvereniging “de Grenszangers “ uit Neeritter. Indertijd was John dirigent van jeugdfanfare “de Jefkes “ in het Belgische grensplaatsje Kessenich. De voorzitter van de fanfare kende de voorzitter van het koor in Neeritter, en de zaak was snel beklonken. Onder zijn leiding behaalde dit koor tijdens het Limburgs Korenfestival 2001 te Weert het hoogste aantal punten behaald in de Afdeling Gemengd Koor B. Tijdens de finale van het Nederlands Koor Festival te Haarlem van juni 2012 werd hij met de Gemengde Zangvereniging Egelsheim uit Hegelsom uitgeroepen als beste koor in de afdeling Senior. En op 15 oktober 2016 won hij met de Sing Along Singers uit Reuver de eerste prijs in de categorie "Beste koor-CD in de categorie popmuziek".

Intussen is John dirigent van 7 koren. “Het is een mooi vak, dat ik met veel liefde beoefen" zei hij in december 2009 in de klassieke avond op L 1 radio in een gesprek met journalist Frans Bergers. Al met al een leven dat in het teken staat van muziek maken en beleven. Hij doet ook nog wel andere dingen maar die vertellen we hier niet …..  Muziek beoefenen , beleven en onderrichten is zijn leven.

Agenda

22 september 10:00u

Unity Wessem, Dienst St. Odilienberg (zorgcentrum)

6 oktober 13:00u

Ouderenkoor Beesel, Beesel Creatief (kerk Beesel)

9 oktober 13:30u

Ouderenkoor Beesel, Dag v/d ouderen (De Schakel Reuver)

18 oktober 19:00u

Koor Harmony, Bevrijdingsconcert (grote kerk Venray)

27 oktober 10:00u

Ouderkoor Beesel, Woorddienst (D'n Horstgraaf Venlo)

2 november 20:00u

Sing Along Singers, Jubileumshow (De Schakel Reuver)

3 november 14:00u

Sing Along Singers, Jubileumshow (De Schakel Reuver)

17 november 10:30u

Gemengde Zangvereniging Egelsheim, Roermond (Kathedraal)

13 december 19:00u

Unity Wessem, Kaarsenfeest Stevensweert (kerk Stevensweert)

15 december 10:30u

Ouderenkoor Beesel, woorddienst ( D’n Horstgraaf Venlo )

15 december 13:00u

Sing Along Singers, Kerstconcert Offenbeek( De Paerstal )

19 december 14:00u

Ouderenkoor Beesel, Kerstviering Beesel ( De Troubadour )

21 december 19:00u

Gemengde Zangvereniging Egelsheim, Kerstconcert Hegelsom ( kerk Hegelsom )

22 december 10:45u

Sing Along Singers, Mis Reuver ( Lambertuskerk )

24 december 19:00u

Unity Wessem, Mis Wessem ( kerk Wessem )

24 december 22:00u

Egelsheim, Mis Hegelsom ( kerk Hegelsom )

26 december 9:30u

Happy Sound, Mis Hegelsom ( kerk Hegelsom ) o.v.b.