John Wauben

Trombonist

John begon op zijn achtste met muziek maken. Eerst bespeelde hij de bariton, vervolgens de ventieltrombone. En toen zijn jonge lichaam er klaar voor was, stapte hij over naar de schuiftrombone.

De eerste beginselen van het echte trombone spelen werden hem door de toenmalige dirigent van Fanfare St. Caecilia Guttecoven, Bert Ramakers uit Buchten, bijgebracht. Ook van Pierre Konings ( toen lid van fanfare St. Caecilia ) kreeg hij verschillende muzieklessen. Pierre was destijds als trombonist verbonden aan het Radio Symfonie Orkest.

Na enkele jaren muzieklessen aan de muziekschool in Geleen te hebben gevolgd, kwam John in contact met Harrie Ries uit Kerkrade ( voormalig solotrombonist van het WDR-Rundfunk Orchester ). Bij Harrie Ries leerde hij de finesses van het trombonespel. John bleek een getalenteerde leerling. Hij deed toelatingsexamen aan de Staatliche Hochschule für Musik in Aken, waar hij in 1988 Cum Laude afstudeerde. In hetzelfde jaar werd hij aan de muziekschool Heerlen (nu Schunck muziekschool) benoemd als trombone/grootkoperdocent.

Tijdens zijn studie werd hij als stand-in  veel gevraagd bij Limburgse harmonie en fanfareorkesten. Door zijn drukke werkzaamheden als koordirigent is dit helaas op een heel laag pitje komen te staan. Vlak voor zijn eindexamen in 1988 werd hij eerste solotrombonist van Brassband Limburg. Allereerst onder de bezielende leiding van Sef Pijpers, later onder leiding van Maurice Hamers beleefde hij mooie hoogtepunten in zijn carrière . Hij speelde verschillende keren met succes onder begeleiding van Brassband Limburg het tromboneconcert van Rimsky Korsakoff  en Rhapsody for trombone van Gorden Langford.

Met Brassband Limburg werden nationale en internationale wedstrijden gewonnen. Brassband Limburg werd in 1991 als eerste niet-Friese Brassband nationaal kampioen. Hoogtepunt uit deze periode is met stip de deelname aan de Europese kampioenschappen voor Brassbands te Cardiff in 1992. Tijdens deze kampioenschappen was  John ook te horen als zangsolist. Hij zong een gedeelte uit Ala et Lolly van Serge Provief en A cup of tea. Beide stukken waren door de toenmalige dirigent Maurice Hamers gearrangeerd.

Verder speelde John als trombonist bij koperkwintet Kwievief, dansorkest ‘Ted Brown’,  Bigband Kansas Cats , Sealand Bigband en de Bigband van Willy Schobben.

Jarenlang speelde hij de bastrombone-partijen in bij Johnnie Hoes in Weert. Onder het bekende Telstar label is hij onder andere te horen op een cd van Astrid Nijgh, en vele andere cd’s. John is ook al jaren vaste studiomuzikant bij studio Theelen in Munstergeleen. In deze periode heeft hij heel veel ervaring opgedaan. Onder het bekende Onger Os label is hij te horen op cd’s van o.a. Frans Boermans, Wiel Knippa, Anja Bovendeaard en Sjef Diederen en van de carnavalsverenigingen van o.a. Venlo, Sittard, Reuver, Blerick en Belfeld.

De trombone was zijn eerste grote liefde, maar staat nu op een tweede plan. Momenteel is hij fulltime koordirigent. Een heel andere liefde, waarmee hij al sinds 1993 een intieme muzikale relatie heeft. 

Agenda

22 september 10:00u

Unity Wessem, Dienst St. Odilienberg (zorgcentrum)

6 oktober 13:00u

Ouderenkoor Beesel, Beesel Creatief (kerk Beesel)

9 oktober 13:30u

Ouderenkoor Beesel, Dag v/d ouderen (De Schakel Reuver)

18 oktober 19:00u

Koor Harmony, Bevrijdingsconcert (grote kerk Venray)

27 oktober 10:00u

Ouderkoor Beesel, Woorddienst (D'n Horstgraaf Venlo)

2 november 20:00u

Sing Along Singers, Jubileumshow (De Schakel Reuver)

3 november 14:00u

Sing Along Singers, Jubileumshow (De Schakel Reuver)

17 november 10:30u

Gemengde Zangvereniging Egelsheim, Roermond (Kathedraal)

13 december 19:00u

Unity Wessem, Kaarsenfeest Stevensweert (kerk Stevensweert)

15 december 10:30u

Ouderenkoor Beesel, woorddienst ( D’n Horstgraaf Venlo )

15 december 13:00u

Sing Along Singers, Kerstconcert Offenbeek( De Paerstal )

19 december 14:00u

Ouderenkoor Beesel, Kerstviering Beesel ( De Troubadour )

21 december 19:00u

Gemengde Zangvereniging Egelsheim, Kerstconcert Hegelsom ( kerk Hegelsom )

22 december 10:45u

Sing Along Singers, Mis Reuver ( Lambertuskerk )

24 december 19:00u

Unity Wessem, Mis Wessem ( kerk Wessem )

24 december 22:00u

Egelsheim, Mis Hegelsom ( kerk Hegelsom )

26 december 9:30u

Happy Sound, Mis Hegelsom ( kerk Hegelsom ) o.v.b.