John Wauben

Sing Challenge Sevenum 2016

"Egelsheim en Happy Sound hebben zich prima laten horen in de Schatberg bij Sing Challenge!"

Zaterdag 12 maart was de 1e dag van het Sing Challenge evenement in de Schatberg. Vanaf 11.00 uur startte het 1e optreden op het podium “Plaza”, vlakbij de ingang. Vanaf 11.30 uur was de aftrap op het 2e podium in de “Grote Zaal”. De organisatie had het weer mee, het was prachtig zonnig voorjaarsweer. Mede hierdoor was het al vanaf de start gezellig druk. De parkeerplaatsen waren zo gevuld en binnen was het een drukte van jewelste van het komen en gaan van de verschillende zanggroepen. 

Om 12.15 u was het de beurt aan Egelsheim. Nadat alles was opgebouwd en klaargezet door de technici van de Schatberg en onze mannen, kon het podium betreden worden. Er zat al flink wat publiek in de zaal. Egelsheim bracht een divers programma, variërend van vrolijke tot ernstige werken. Alle werken waren prettig om naar te luisteren voor het publiek. Op een enkeling na werd er dan ook aandachtig geluisterd. Het werd wederom een goed optreden, waarmee Egelsheim opnieuw op een goede manier van zich heeft laten horen. Er werd alvast stilgestaan bij het aankomende gouden jubileum in 2017. Dan is het 50 jaar geleden dat de Gemengde Zangvereniging is opgericht.

Veel Happy Sounders kwamen al wat eerder om naar het optreden van Egelsheim te luisteren. Zij gingen om 13.45u optreden op het Plaza-podium. Het duurde even, voordat het geluid van de piano geregeld was, het moest wel voor iedereen te horen zijn! Toen dit gelukt was, kon Happy Sound gaan optreden. 

Zij brachten een zevental populaire werken, die allemaal uit het hoofd werden gezongen. Het podium was niet al te groot, maar de ingestudeerde choreo kwam goed uit de verf. In het begin was het moeilijk om de aandacht van het talrijke publiek te krijgen, maar dirigent John Wauben loste dit prima op. En hoe langer het optreden van Happy Sound duurde, hoe meer er door publiek geluisterd werd. Aan de reactie van het publiek was te merken, dat men het optreden zeer waardeerde. Aan het einde van het optreden, werd door spreekstalmeester Jacqueline nog het volgende optreden van Happy Sound aangekondigd, Colours of Spring d.d. 23 april in De Torrekoel te Kronenberg. Er werd nog aan ledenwerving gedaan………. Vooral mannen heeft Happy Sound nodig. Wie zin heeft en wie benieuwd is hoe het is om te zingen…. Kom gerust eens bij de repetitie van Happy Sound binnen- lopen. Repetitie is op maandag van 20.40 – 22.40 in Zaal Debije te Hegelsom.

Na de optredens van beide koren waren de meesten snel te vinden in de Kelder van de Schatberg. Iedereen had een voucher gekregen voor een Maaltijd en voor een stuk Gebak. Daarnaast was de koffie / thee ook nog gratis! Dit was wel erg royaal! Er werd gretig gebruik gemaakt en omdat iedereen zomaar naast anderen aanschoven werd hier gezellig gebabbeld. Pluim voor de organisatie, alles was prima geregeld. Veel koorleden van Egelsheim en Happy Sound luisterden nog naar andere koren en/ of zanggroepen. Velen waren o.a. aanwezig bij het 2e optreden van Oker uit Overloon, omdat hier verschillende “oude bekenden” van Happy Sound te zien en te horen waren. Al met al was het een zeer geslaagd evenement met prima optredens van Egelsheim en Happy Sound. De Gemengde Zangvereniging heeft weer van zich laten horen!

Agenda